Menü BezárásÚjratervezés tréning

Elakadás - amikor nem szólal meg a startpisztoly

Újratervezés - Innovatív élet

A tréning leírása

A sajátélmény-feldolgozástól az egyedi válaszig: döntést előkészítő és döntést megalapozó képzést kínálunk azoknak, akik újra terveznék életüket. Szembenézés, realitás, helyzetfelismerés, komoly munka, hatékony eszközök, felszabadító felismerések és élményalapú tanulás vár rád. 

Az életben a csak megengedő, befogadó és megértő hozzáállás önmagában nem elegendő a valódi fejlődéshez. Mindegy, hogy miben nyilvánul meg az elakadásod – magánélet, munka, emberi kapcsolataid – elérkezel egy ponthoz, amikor csak és kizárólag egy másfajta működési móddal tudsz megoldást találni a saját életedre. Ha csak beszélsz a problémáidról, vagy szétanalizálod magad – nem jutsz előrébb. Eljön az az idő, amikor döntened kell ahhoz, hogy tovább lépj. A saját példám a leghitelesebb igazolása mindennek. A két és fél évvel ezelőtti magánéleti krízisem olyan volt, mint egy iszonyatos gátszakadás: elsodorta mindazt, ahogy addig éltem. A biztonságosnak és szeretettnek hitt világom egyik pillanatról a másikra a semmibe veszett. Eltűnt és megszűnt. Az első évem a túlélésről és a harcról szólt, a következő egy évem pedig a menekülésről önmagam elől.

Amin átmentem, és ahogy gyógyulok, abban egyre világosabban rajzolódik ki, hogy mi segít valójában: „a felelőséggel, tudatosan irányítom a saját sorsom” szemlélet elsajátítása. Amikor először kaptam kézzel fogható és hatékony eszközöket arra, hogy rálássak az életemre úgy, mint egy fejlesztendő vállalkozásra, nagyon komoly szembenézést éltem meg az eddigi gondolkodásommal. Ráláttam arra, hogy mi hiányzott eddig ahhoz, hogy a rengeteg ötletemet meg is valósítsam: az innováció.

Innováció az, amikor egy kreatív ötletből megvalósult produktum lesz. Nem tudsz jó döntéseket hozni, továbblépni, ameddig a szomorúság, a tehetetlenség, vagy a düh vezérli a viselkedésedet. Ebben a képzésben azt tanítjuk meg, hogyan juss el a sebeid nyalogatásától az egyéni célkitűzéseidhez, hogyan tudsz reális, felelősségteljes döntéseket hozni és hogyan indulj el a terveid megvalósításának irányába. 

” A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes, a folytatáshoz való bátorság az, ami számít.” (Winston Churchill)

A tréning alkotói

Tóth Zoltán – klinikai szakpszichológus, business coach

Közel 15 éves klinikai munka után kerültem az üzleti
világba, komoly elhatározás és igen kemény tanulmányok után. (Budapesti
Közgazdaságtudományi Egyetem, Közgazdasági Továbbképző Intézet, City of York Child and Family Center (Toronto, CAN), Sister Charity Hospital (Buffalo, USA)

Megdolgoztam azért, hogy a pszichológusi „működés módból”(a „lélek a minden”), képes legyek az üzleti világ szabályainak megfelelni. Ebben a környezetben döntően a tényekkel, adatokkal, a realitással dolgozunk. Ez a munka megtanított a valóság kontrolljára, a célkitűzés, a tervezés fontosságára. Több száz üzleti terv fejlesztésében, értékelésében való részvételem a tudatosság alapvető szerepére világított rá. Az élsportban eltöltött évek is arra tanítottak, hogy a mérhető teljesítmény (a kitűzött célok), mennyit segítenek a személyes fejlődésben.  Sokszor az segít továbblépni, felpörögni, ha világos a cél, és ismert a rendelkezésre álló erőforrások mennyisége, minősége.

Szembenézni a valósággal: világcégek csúcsvezetőivel való munkám során azt látom, hogy az első és a legnehezebb lépés mindig az önmagammal /gyengeségeimmel, rossz teljesítményemmel, fixációimmal stb. való őszinte szembenézés. A magammal való bátor szembenézés vezethet a személyes fejlődéshez, ez pedig a munkahelyi teljesítmény növeléséhez. De kell a körülmények számbavétele és a valóság talaján való józan mérlegelés is. Csak a lélek bugyraiban való elmerülés véleményem szerint kevés, nem elég! Nézz fel magadból, hogy mi vesz körül, és nézz szembe az életeddel, a realitással, a tényekkel! A szubjektum jobb megismerése után / mellett, szükséges az objektiv térben való tájékozódás, rendszerezés. Ebben hiszek.

Ezek a fent leirt tapasztalatok engem is erősen befolyásoltak, változtattak, erősítettek és azt hiszem, felkészítettek arra, hogy a képzés, oktatás felé forduljak. Ebben rengeteget segített Enikővel való találkozásom – régi barátságunkat felelevenítve – és a sok-sok órás beszélgetés, ötletelés, hogy „tegyünk valami hasznosat, valami igazán jót”. Úgy látom, hogy a szenvedély, a mozgás szeretete és az elköteleződésre való képesség közös bennünk, ezért nagyon várom a közös munkát, és az első megmérettetést!”

Eőry Enikő – Nia és mozgás tanár

Ezen a honlapon sokat olvashatsz rólam, ha kiváncsi vagy rám. Amit nem biztos, hogy tudsz rólam: az élet komolyabb mélységeivel 37 éves koromban találkoztam először, de az igazi beavatás később jött. Megéltem az elárulást és a kétségbeesést, a teljes elveszettség és szerethetetlenség érzését. És olyan fájdalmat, amit addig el sem tudtam képzelni.

A krízisek fordulópontjait a felismeréseim jelentették, amelyek persze nem jöttek egyszerre. Valódi új irányt a szembenézés, a felismert elakadásaim és a cselekvési terveim hoztak az életembe. Igent mondtam a változásra, jó módszerekkel és kiváló szakemberekkel dolgoztam és dolgozom, elvégeztem egy drámapedagógiai képzést, fejlődöm – és elkezdtem a legnagyobbnak hitt veszteségeimből a legnagyobb nyereségeimet kovácsolni. Felvállaltam a sebezhetőségem és a gyógyulás útjára léptem.

Zoltánnal régi barátok vagyunk, mindig csodáltam az intelligenciáját és a humorát. De hogy mennyire különleges az a fajta tűpontos helyzetfelmérő tudása, amit egyrészt pszichológusként tud, másrészt világcégek csúcsvezetőinek szervezet-fejlesztőjeként csinál, azt igazából a közös munka során tapasztaltam meg.

Ebben a képzésben az én “szakterületem” a mozgás és a drámapedagógia. Érzelmek és konkrét szituációk megélése, kezelése, hogyan tudod azokat a megfelelő módon, a saját érdekedben használni. Mindezt játékosan, komolyan, mozgással és mozgásban, fizikai önvalódban megtapasztalni, kifejezni. 

És végezetül egy szubjektív ajánló Tóth Zoltánhoz. Éppen annyira intuitív és érzékeny pszichológus, mint amilyen kitűnő stratégiai tanácsadó a kőkemény biznisz világban. Őszintén és tiszta szívvel ajánlom őt és magamat – neked. 

Ha szeretnél további információt kapni, vagy ha már most tudod, hogy szívesen ott lennél, akkor JELENTKEZZ!