Menü Bezárás

A Nia egy táncos edzésprogram,
amit 60 perces órákban, hetente 3X tartok. Az órák online is elérhetőek, 48 óráig visszanézhetőek.

Bp – Folyondár Sportközpont

(1037 Budapest, Folyondár utca 15.)

Hétfő és szerda este              18:30-1930;
Szombaton reggel                   9:00-10:00

1 alkalmas jegy – 3000 Ft,
6 alkalmas bérlet – 16500 Ft.

Jelentkezz be NIA táncórára!

MI A TÁNC?

A tánc ÉRZÉS. A tánc ÖRÖM. Intenzív testedzés és annál sokkal több.
Boldoggá és egészségessé tesz. A tánc MOZGÁS, amin keresztül fizikailag, lelkileg és mentálisan kelsz ÉLETRE. A táncod Te magad vagy.

MI A LEGJOBB A TÁNCBAN?

Az, hogy nincs benne semmi kényszer. ÉS MINDENKI TUD TÁNCOLNI.
Nem kell hozzá semmilyen terápia meg hókuszpókusz, egyszerűen felszabadít. A korlátlan lehetőségek tárházát nyitja meg benned. 
A tánc, a mozgás saját lényedet, saját érzéseidet, saját zabolátlan, szabad természeted hozza elő belőled. A legnagyobb erőforrásaidat.
A tánc erősebbé, formásabbá és szebbé tesz. 

Tényleg mindenki tud táncolni? 
Igen, belénk van kódolva. Az a kérdés, hogy megengeded-e magadnak ezt a kapcsolódást, vagy sem. 

Vajon hányszor hallottad, hogy ügyetlen vagy, nem jól csinálod, hogy nézel ki, ehhez túl öreg/túl fiatal vagy, neked ezt vagy azt nem szabad csinálnod, viszont bizonyos dolgokat meg kell tenned, akár akarod, akár nem?

Amikor a tánc pozitív hatásairól beszélek, akkor a hangsúly a „jó vagyok úgy, ahogy vagyok” megélésén van. A harmóniát és a szépséget belülről érzed az óra végén. Akik rendszeresen táncolnak, szépnek és vonzónak érzik magukat és ez azt jelenti, hogy szépnek és vonzónak is látszódnak. 
Ez egy folyamat, légy türelmes, ha elindulsz ezen az úton. Busásan megtérülő befektetés szeretni a tested. Szeretni önmagadat.

MIT TANÍTASZ A TÁNCÓRÁIDON ÉS A MOZGÁSSZÍNHÁZBAN?

Mindkettőben mindig és folyamatosan tanítok és tanulok is.
Széles látószögből a szabad döntést és a bizalmat tanulom és tanítom.
Játékosságot, őszinte kommunikációt, nyitottságot  rugalmasságot. 

Nem akarlak megváltoztatni, motiválni. Az nem az én dolgom, hanem a Tied. Viszont inspirálni szeretnélek. Inspirálni a mozgásra, a játékosságra, a nyitottságra, az érzelmeid megélésére, bármilyenek is azok. 

Mert a tánc maga az inspiráció és a szabadság. 

Élő, lüktető kapcsolatban lenni a testemmel, az érzéseimmel az élettel. Megélni az érzéseimet, bármilyenek is azok. Az élet teljességét megengedni magamnak, az örömöket, nehézségeket , fájdalmakat, megoldásokat – a saját döntések meghozásához,  az önmagamért való felelősségvállaláshoz, és az önmagamba vetett bizalom kiépüléséhez. 

Minden tanítványom fejlődése megérint. Minden egyes tanítványom egyedülálló és csodálatos. Látom, ahogyan újra és újra felülmúlják saját magukat. Ahogyan egyre erősebbé, szebbé, magabiztosabbá és finomabbá válnak. Ahogyan egyre szabadabban és bizalommal telien mozognak az életükben.

Mi a Nia?

A Nia (Neuromusculare Integrative Action) egy holisztikus mozgás, 9 mozgásformát integrálva egy rendszerbe a harcművészetekből, a táncokból és relax-technikákból. Finomhangolja és együttműködésre tanítja a testet, az elmét és a lelket.

A Nia eredete

Debbie és Carlos Rosas az Oregoni Portlandben, az 1980-as években fejlesztették ki egy olyan edzést, ami ismétlődő sorozatokban az egész testet átmozgatja. A Nia, mint edzésprogram messze túlfejlődte az eredeti célját, ugyanannyira “mozgatja” és aktivizálja a lelki-szellemi lényünket, mint a fizikai valónkat. Teszi mindezt a mozgás tiszta örömének megtapasztalásán keresztül.

A Nia alapjai

Sokkal több, mint egy edzés. Egy finom, de dinamikus tréning, ami a teljesítmény hajszolása és a kényszerítés szükségessége nélkül működik. A rendszeres gyakorló egyszerűen megszeret mozogni, megszeret együttműködni a saját testével. 

Miért olyan különleges a Nia?

Más fúziós edzésprogramokkal ellentétben Nia nem koncentrál arra, hogy a maximális erő-állókésséget fejlesszen minél rövidebb idő alatt. Sokkal inkább megenged az edzésen résztvevőknek egyfajta szabadságot, a különböző érzékeléseiken keresztül (tapintás, hallás, látás) való mozgásuk fejlődését, a saját erejük és lehetőségeik felfedezését. (szaknyelven motoros képességeket és  mozgáskoordinációt fejleszt) A Niában azt tanítjuk, hogy a résztvevők engedjék magukat érezni  és találjanak rá sok fajta módon a mozgásukban rejlő erőre, egyensúlyra és szépségre.

Egy edzésen belül folyamatosan váltakoznak az önkifejező mozdulatok és az izomerő-fejlesztés; a rövid szabad-tánc részletek és a koreografált lépések. A választás szabadsága az intenzitás területén ugyanígy érvényes: minden mozdulatot három intenzitásszintnél végezhetsz, (alacsony, közepes, magas). Ez azt jelenti, hogy tudod irányítani a saját mozgásodat és jóérzéseidet. Az órán arra biztatlak téged, hogy legyen a saját döntésed és választásod, hogyan mozogsz aznap. Bíztatlak, hogy meghalld a saját lényed belső hangját és az öröm irányítson. Úgy mozogj és táncolj, ami gyógyít téged és jót tesz a testednek.

A Niában lévő mozgás-variációk rendszeres gyakorlása elvezet az erőhöz, a harmóniához és a szépséghez. Ennek a “mozgás-sokféleségnek” köszönhetően még kezdőként is meg fogod találni a mozgásodban a kényszer nélküli teljesítmény örömét és energetizáló hatását. A haladó Niásoknak minden edzés felkínál egy új lehetőségeket, pozíciókat és mozgástípusokat, elvezetve a valóban szabad és saját mozdulatok gyakorlásához.  

A NIA összetett edzésprogram

EGY RÉSZE TÁNC

A zene és ritmus óriási szerepet játszanak a Nia órákon való tapasztalásaidban. A jazz-táncelemek könnyedséget, örömet és egyfajta buli-érzést adnak. A modern táncból származó lépések az ellentétekkel való játékot adják. És azok a részek, amiket a Duncan Dance ihletett – nos azok túláradóak, önkifejezőek és önfeledtek, amelyek a szabadság és a lelkesedés érzésével ajándékoznak meg.

EGY RÉSZE HARCMŰVÉSZET

A pontos, erőteljes rúgások és ütések a tae kwon do-ból származnak, kirobbanó erőt nyújtva az izmoknak és léleknek, segítve az agresszió energiáját kibocsátani, kifelé kifejezni. A körkörös mozgások az aikido-ból valók, egyszerre adva meg az erőteljességet és mozgékonyságot. A rendkívül lassú taichi-mozgások középpontba helyeznek és alapoznak,  létrehozva a kapcsolatot elme és test között.

EGY RÉSZE GYÓGYÍTÓ TECHNIKA

Alexander technika, Feldenkrais módszer, jóga elemek, streching – ezek mind a lazítás művészetei. 

A Nia receptre felírva

Egyszerre komoly és könnyed edzésprogram, jó erőnlét és állképesség fejlesztő, ugyanakkor jó hangulatú, mókás mozgás.

Jó egyensúlyban vannak benne koreografált lépések és szabad tánc, ez serkenti a kreativitásodat.

Tartós mellékhatása az életerő, egészség és lelkesedés érzése.

Energiát ad neked, erős stresszoldó hatású. Növeli a képességedet, hogy nyugodt és derűs maradj a élet mindennapi feszültségei közepette is.

Megerősíti a kapcsolatodat a saját testeddel; tudatossá válsz a saját szépséged és erőddel kapcsolatban.

A Nia egy órája alatt rengeteg kalóriát égetsz el anélkül, hogy az edzés minőségét és intenzitását kellene szem előtt tartanod – észre sem veszed, milyen komoly és hatásos dolgot csinálsz.

Alkalmas lehet mindenkinek: lehetsz fitt vagy sem, öreg vagy fiatal – nagy szeretettel várlak, amikor csak jössz.

Növeli a koordinációdat és a természetes intelligenciádat.

Helyszín: Vasas Sport és Táncközpont

1037 Budapest, Folyondár u. 15.

Hétfő, Szerda

Szombat

Árak

1 alkalmas jegy – 2.250 Ft / 60 perc

6 alkalmas bérlet – 12.290 Ft (1050 Ft kedvezmény)