Menü Bezárás

A bizalom-betét meg Hannibál…

Jelentem, megugrottam! Mármint a Zoom-os edzések tartását. 1 hónap intenzív belső munka, összeomlás-összerakás, fejesugrás IT, hangmérnök és médiaeszközök tudományokba és egyszer csak azt vettem észre, hogy sikerült: elég jó táncórákat tartok online, élvezhetőt, izzadságosat. S láss csodát, igenis lehet kapcsolódni így is. Szeretem, hogy látlak benneteket, hogy óra közben is rá tudok csodálkozni, hogy mennyire jó nekünk EGYÜTT. És aztán óra végén az a kis locsifecsi húúú, de nagyon kell… 

Szóval nem győzöm eléggé megköszönni, hogy bátorítottatok meg ott voltatok (és vagytok) velem. Azt, ahogy szerettétek és elfogadtátok az edzéseket (és engem) akkor is, amikor én nem tudtam szeretni és elfogadni azokat (magamat). Szeretetet kaptam, bizalmat és bátorítást. Ezt hívom én bizalom-betétnek. A bizalom-betét szimbolikusan olyan, mint egy bank-betét. Csak erre nem pénzt, hanem szeretetet és bizalmat teszünk be. Az a sok EGYÜTT élmény, amit megéltünk, szép „teltre” duzzasztotta a mi bizalom-betétünket. És amikor nekem nagy hiányom volt, erről a kártyáról tudtam „bízni”, mert ezen annyi, de annyi szeretet-jóváírás van…

Segítséget kaptam, de a megoldáshoz befelé kellett indulnom megint. Mert belül volt a blokk. Úgy hívják félelem. Valójában féltem, hogy elbukom, ezért ellenálltam, annyira nagyon, hogy szinte minden energiám erre ment el. És hogy mitől féltem annyira? A kudarctól. Attól, hogy nem leszek ELÉG. Elég jó. Elég ügyes. Elég okos megtanulni azt a sok újat, amire szükségem van. Hogy nem kellek így, ilyen nem-magabiztosan, sérülékenyen és kétségbeesve. Hogy mások többek, jobbak, mint én. Régi bevésődések, szörnyű tapasztalások: ha valami nem sikerül, az kudarc, a kudarc az szégyellni való, a szégyen pedig egyenlő a megsemmisüléssel.

Ismeritek a történetet? A félelem kopogtat a bizalom ajtaján. A bizalom ajtót nyit és… nincs ott semmi. 

Tudom, hogy a bizalom hiányzott, a MAGAMBA ÉS AZ ÉLETBE VETETT BIZALOM. Talán ez a valódi ISTENHIT. Úton vagyok…
Megadatik hogy már nem csak hiszem, hanem tudom is, hogy az élet csak olyan, amilyen: napsütéses, zivataros, viharos és gyönyörű…

Bizalom témában nagyon megsérültem. De a be nem gyógyult sebeim sem elég indokok arra, hogy ne induljak befelé és ne fejlődjek. Sőt. A valódi átalakulás belül zajlik. Legnagyobb sebeinkből a legnagyobb erőforrásunk egészen mélyen, kínok között, tisztítótűzben születik meg. A tűz fényt ad. A fény pedig életet.

Tudom, hogy senki sem fog helyettem kilépni az árnyékból, valakinek vagy valaminek az árnyékából ki, a fényre. Tudom, ha befelé indulok, meglátom a saját árnyékomat. 

Nos, azzal már érdemes dolgozni. Más árnyékával semmi dolgom, de a sajátommal annál több. 

Kilépni a fényre nem sétagalopp. Vagyis nem mindig az. Van, hogy nagyon fájdalmas. Van, hogy a fényre kilépve látod meg, eddig hogyan éltél és megrémít a kétely, vajon tudsz-e ezentúl másképp élni? Ha bántottak és elhitették veled, hogy az szeret, aki bánt – ha így élted az életed egészen idáig, képes leszel-e meglátni, elfogadni azt, aki soha nem bánt? Megtudod-e valaha, hogyan szeret az, aki soha nem bánt? 

Ha kilépsz a fényre, meglátod a saját kétkedésed, a kíméletlen kritikusod árnyát.
Fény és árnyék mindig együtt jár. A SAJÁT ÁRNYÉKUNK MINDIG VELÜNK VAN, DE CSAK AKKOR LÁTJUK, HA A FÉNYBEN JÁRUNK. A kétség nekem annyit jelent: Istennel, vagy Isten nélkül. A bizalom egyetlen szó. ISTENNEL.

Táncot és mozgást tanítok, ez a hivatásom és a lényem egy része. Edzőként inspirálni szeretnélek, hogy a mozgás legyen számodra örömteli tevékenység és váljon az életed természetes részévé. Mondhatnám, hogy motiválni is tudlak, de ebben nem hiszek. Kívülről senkit nem lehet igaziból motiválni. Annak is belső kapcsolója van. És csak te tudod bekapcsolni. 

Ahhoz, hogy te tudd magad olyan dolgokra is rávenni, amelyek kezdetben/néha/gyakran komoly nehézségekkel járnak, meg kell kösd életed legnagyobb bizniszét. Fel kell töltened a bizalom-betéted. 

A bizalom-betét életed legmagasabb hozamú, legjobb befektetése. Itt nem pénzt teszel be, hanem sok-sok belső tapasztalást: embert-próbáló helyzeteket, amiket megoldottál; nehézségeket, amin túljutottál; jó és rossz élményeket, amelyek jobb emberré tettek téged. Ahogy a bizalom-betétedre egyre több befektetés érkezik, úgy nő, erősödik a KÉPES VAGYOK ÉRZÉSE. A magas hozam jele, hogy kilátástalan helyzetekben nem csak félsz, hanem bízol is. Magadban, Istenben, a kitartásodban, a családodban, a barátaidban, az életben.

A bizalom-betéted töltése egész életeden keresztül tart. Van, hogy óriási veszteséget élsz meg és azt hiszed, a bizalomból semmi nem maradt. Tudd, hogy annyi mindig marad, hogy túléld valahogy.
Ha te nem tudsz beletenni több bizalmat, beletesz az élet. Emberek, cselekedetek, helyzetek egész sorát teszi eléd. Újra és újra, egészen addig, amíg észre nem veszed, hogy szeretve vagy. Isten és az Élet biztosan szeret, ezt tudnod kell, ezért vagy itt, ezért születtél meg, másképp nem tudnál életben maradni. Hát élj úgy, hogy ennek tudatában vagy.

Sok minden és sok mindenki támogathat vagy gátolhat a bizalom-betéted gyarapításában.
A legfontosabb azonban, hogy te vagy az, aki nap mint nap, hétről hétre CSINÁLOD.
Az emberi kapcsolataidat, az alkotásaidat, a munkádat, AZ ÉLETEDET. KITARTÓAN.

Tegnap láttam egy filmet Hannibálról. A mai eszközökkel és technikai háttérrel sem tudják megismételni, amit ő csinált: a 40 ezer fős! seregével, emberekkel, lovakkal és elefántokkal kelt át a téli Alpokon. Pedig megcsinálta, nem legenda, hanem tudományosan igazolt tény.
Az biztos, hogy fullon volt a bizalom-betéte. És élt is vele. 

Ha olyan tetteket, mint Hannibál, nem is csinálsz, a saját életedben te is tehetsz olyan dolgokat, amelyektől jobb emberré válsz. A RENDSZERES TESTMOZGÁS CSODÁLATOS TANÍTÓ. Megtanít alázattal lenni önmagad felé. Megtanít együttműködni a nehézségeiddel. Bízni tanít önmagadban. Tölti a bizalom-betétedet. És megtanít a kitartásra.

A testedzés nem a cél, hanem az út. Mert senki nem veszi fel helyetted az edzőruhád és senki nem mozogja izzadtra magát helyetted.
Ez azért tök jó, mert így nem csak a meló, hanem az öröm is a tied.

Hetente háromszor online táncolhatsz velem, bővebb info itt: https://eoryeniko.hu/online-edzesek/

És heti egyszer, minden pénteken a Margit-szigeten, 17:00-18:00 óráig tartok szabadtéri edzést azoknak, akik szeretnék megtapasztalni, hogy a szabadtéri mozgás mennyire feltölt és hogy a természetben sokkal könnyebb boldognak lenni. Gimnasztika, kocogás, tempós gyaloglás – EGYÜTT. 

Nagy szeretettel várlak:

Enikő
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük